Kategórie
    Výrobcovia
    Voliteľný boxík vľavo

    V tomto boxíkov si môžete vytvoriť svoj ​​vlastný obsah, aby Váš internetový obchod používajúce riešenia oXyShop Ready2Go bol atraktívny.

    Text, obrázky, hypertextové odkazy a najrôznejšie formy videa vrátane You Tube Video možno upraviť v administrácii:

    Pre zákazníkov/CMS stránky/Voliteľný boxíkov vľavo
    Pripojenie k Facebooku
    Prihlásiť sa
    Novinky
    Facebook Facepile
    Voliteľný boxík vpravo

    V tomto boxíkov si môžete vytvoriť svoj ​​vlastný obsah. Text, obrázky a hypertextové odkazy možno upraviť v administrácii: Pre zákazníkov/CMS stránky/Voliteľný boxíkov vpravo

    Využitie boxíkov záleží len na Vašej kreativite, môžete ho napr naplniť niečím takým:

    Viete, že v základnej cene oXyShop Ready2Go sú zahrnuté:

    • emaily klientom e-shopu,
    • cenovej porovnávača Zbozi.cz, Heureka.cz a ďalšie,
    • multijazyčnosť,
    • ľubovoľný počet mien,
    • newsletter - zasielanie noviniek,
    • on-line platby,
    • doživotie záruka,
    • helplinku - podpora po telefóne,
    • helpdesk, ktorý zabezpečí, že riešime rýchlo všetky vaše požiadavky
    • školenie administrácie
    • a mnoho ďalších vecí ...
    Domov /

    Sauvignon 2005

    Kód: DV Produktové číslo: 3760183762740
    Žiadne hodnotenie.
    Výrobca:
    Posledné kusy na sklade!
    349,00 Kč , plus doprava
    (465,33 Kč/litr)
    Množstevná zľava:
    od 10  - 15 % zľava
     






    Sauvignon 2005
    Synonymum: Sauvignon blanc
    (5 % z celkové plochy vinic)
    Zápis do Státní odrůdové knihy 1952

    Pravděpodobně pochází z francouzského regionu Bordeaux nebo z oblastí na Loiře. Nové genetické poznatky ukazují na to, že vznikl asi ze samovolného křížení mezi odrůdami Chenin blanc x Tramín. Francouzský název je Sauvignon blanc nebo Sauvignon jaune a je nutné ho dobře odlišovat od méněcenné odrůdy s velkým hroznem Sauvignon vert čili Sauvignonasse. Tu a tam se ještě vyskytuje mutace šedá Sauvignon gris s vyšší cukernatostí a s méně pronikavým aromatem a mutace růžová Sauvignon rosé, která je méně zajímavá. Německé synonymum je Muskat-Sylvaner a někdy v Rakousku užívané Feigentraube, které se kdysi užívalo i u nás – Fíkový hrozen. Pod tímto pojmenováním ho k nám pravděpodobně zanesli Habáni.

    Když byl francouzský král Jindřich IV. Navarrský (1553–1610) kojencem, tišil pláč dítěte jeho dědeček tím, že mu potíral rty rozetřeným česnekem a máčel mu je vínem Sauvignonu. V dospělosti se stal král velkým vyznavačem francouzských vín, jmenovitě Sauvignonu.

    Odrůda má bujný růst, hustě olistěné letorosty s četnými zálistky a menší, světle zelený, na okrajích zvlněný list. Hrozny jsou malé, válcovité, hustě osazené menšími, zelenožlutými bobulemi s tlustší slupkou a výrazně aromatickou dužninou. Zrání hroznů je středně pozdní až pozdní. Mrazuodolnost i odolnost vůči houbovým chorobám jsou nižší, plíseň šedá napadá bobule i třapinu často.

    Sauvignon vyžaduje velmi dobré svahové polohy s chudšími, nejlépe štěrkovitými půdami. Na úrodných půdách roste příliš bujně. Vyšší půdní a vzdušná vlhkost ovlivňuje příznivě vznik aromatických látek.

    V závislosti na ročníku, na stanovišti, na době sběru a na technologii tvorby vína se vyvíjejí různé typy vína. V méně příznivých ročnících, v severnějších oblastech a při vyšší vlhkosti vznikají travnaté, kopřivové, paprikové tóny ve vůni i chuti. Při vyšším slunečním svitu a lepší vyzrálosti hroznů se začínají objevovat ovocné tóny. Napřed černorybízové, angreštové, kiwi se zábleskem citronu, pak u měkčích a kulatějších vín broskve, nektarinky a meloun. U sladkých výběrů meruňka, pomeranče, ananas i marcipán. Ze zámoří tropické ovoce.

    Z vyšších sklizní a horších ročníků mohou být vína Sauvignonu lehká a tvrdá, ale většinou se setkáváme s víny plnými, často i s minerální příchutí, hlavně na půdách křemičitých (Sancerre) nebo s víny tělnatějšími na půdách hlinitých či s filigránskou stavbou a bohatou hrou vůní z půd vápenitých. Intenzita aromatických látek, kterou vnímáme v mladých vínech současně se svěžestí mladého vína, je pro mnohé milovníky Sauvignonu velmi svůdná. Zráním Sauvignonu na láhvi se většinou ony mladistvé tóny ztrácejí a ve víně se rozvíjí hlavně láhvová zralost, s níž narůstá i vyšší barevný tón vína a jeho plnost. Aromaticky výrazná a suchá vína Sauvignonu jsou vhodná jako vína aperitivní nebo ke studeným předkrmům. Hodí se i ke chřestu a ke kozím sýrům. Plnější a zralá vína ke kořeněným jídlům, k těstovinám s gorgonzolou nebo rybí omáčkou, k vařené šunce, k bílým masům se smetanovými omáčkami apod.
    Facebook Pozvánka
    Cenový alarm

    Radi vás budeme informovať o zníženie ceny pod vami zadanú čiastku.

    captcha
    Zobraziť iný kód
    S týmto tovarom kupujú
    Hodnotenie
    Tento tovar zatiaľ nikto nehodnotil. Buďte prvý a napíšte komentár alebo hodnotenie.