Kategórie
    Výrobcovia
    Voliteľný boxík vľavo

    V tomto boxíkov si môžete vytvoriť svoj ​​vlastný obsah, aby Váš internetový obchod používajúce riešenia oXyShop Ready2Go bol atraktívny.

    Text, obrázky, hypertextové odkazy a najrôznejšie formy videa vrátane You Tube Video možno upraviť v administrácii:

    Pre zákazníkov/CMS stránky/Voliteľný boxíkov vľavo
    Pripojenie k Facebooku
    Prihlásiť sa
    Novinky
    Facebook Facepile
    Voliteľný boxík vpravo

    V tomto boxíkov si môžete vytvoriť svoj ​​vlastný obsah. Text, obrázky a hypertextové odkazy možno upraviť v administrácii: Pre zákazníkov/CMS stránky/Voliteľný boxíkov vpravo

    Využitie boxíkov záleží len na Vašej kreativite, môžete ho napr naplniť niečím takým:

    Viete, že v základnej cene oXyShop Ready2Go sú zahrnuté:

    • emaily klientom e-shopu,
    • cenovej porovnávača Zbozi.cz, Heureka.cz a ďalšie,
    • multijazyčnosť,
    • ľubovoľný počet mien,
    • newsletter - zasielanie noviniek,
    • on-line platby,
    • doživotie záruka,
    • helplinku - podpora po telefóne,
    • helpdesk, ktorý zabezpečí, že riešime rýchlo všetky vaše požiadavky
    • školenie administrácie
    • a mnoho ďalších vecí ...
    Domov /

    Chardonnay 2006, pozdní sběr, barrique

    Kód: DN Produktové číslo: 3760183762733
    Žiadne hodnotenie.
    Výrobca:
    Posledné kusy na sklade!
    449,00 Kč , plus doprava
     






    Chardonnay 2006, pozdní sběr, barrique
    Synonyma: Pinot Chardonnay, Morillon, Weisser Clevner, Gelber Weisburgunder, Feinburgunder
    Podíl vinic v ČR: 1999 - 1,7 %, 2007 - 4 %
    Tradiční oblasti: Světová odrůda

    Stáří a původ: stará odrůda, Francie; odrůda pochází z Burgundska. Genovou analýzou bylo zjištěno, že pravděpodobně vznikla samovolným křížením odrůd Pinot noir a Heunisch. Původně se předpokládalo, že se jedná o mutaci Rulandského bílého (Pinot blanc), a proto se ve Francii označovala jako Pinot Chardonnay nebo Gamay blanc. V rakouském Štýrsku jako Morillon a v Alsasku jako Weisser Clevner. U nás se od nepaměti pěstovala ve smíšených výsadbách s Rulandským bílým. V současné době patří mezi módní bílé odrůdy a spolu se Sauvignonem a Ryzlinkem rýnským nepochybně dává nejkvalitnější bílá vína na světě. Je to hlavní odrůda Burgundska, kde v oblasti Chablis dává světoznámá stejnojmenná vína na těžkých vápenitých jílech (kimeridžské jíly). Na křídových půdách oblasti Champagne je bílou složkou šampaňských vín. Chardonnay je rozšířenou odrůdou nejen po celé západní i východní Evropě. Například Kalifornie produkuje ročně přes 500 milionů lahví vína této odrůdy a v jejím rozšiřováním nezaostávají ani v Jižní Americe, Austrálii, Na Novém Zélandu a v Jihoafrické republice. V současné době je průměrné stáří na vinici 8 let.

    • Rok zápisu do Státní odrůdové knihy: 1987
    • Období sklizně: od druhé poloviny září
    • Barva: světle žlutá, zelenožlutá až nazlátlá
    • Vůně: intenzivní, plná, harmonická
    • Chuť: plná, dlouho doznívající, jemně kořenitá, s elegantní kyselinou, minerální, křemenná
    • Ve vůni a chuti můžeme hledat: zelené jablko, hrušku, akát, citrusové plody, broskev, mango, banán, meloun, ananas, smetanu, máslo, med, karamel, lískový oříšek, ocelové tóny, minerály, toastování
    • Vhodnost ke skladování: dobrá
    Stolování: Víno se hodí pro slavnostní příležitosti. Dobře doplňuje hustší polévky, pokrmy s bílým masem a smetanovou omáčky. Dále je vhodné k paštikám a k plodům moře. Poradí si i se steakem. Vyhýbejte se tučným rybám a octu.
     
    Víno: Vína Chardonnay jsou uznávanými, vyhledávanými a v současnosti nejmódnějšími víny na světě. Dokonce i pěstitelé si tuto odrůdu velmi zamilovali, hlavně kvůli jeho přizpůsobivosti. Daří se mu v mnohem širší škále klimatických a půdních podmínek než většině ostatních odrůd. Bývají často využívána také pro výrobu šumivých vín. Výraz vína se mění podle klimatických a půdních podmínek. V chladnějším klimatu bývají sice vína plná, ale úzká a často mívají ocelovou kyselinu. Na těžkých půdách mají minerální charakter a někdy zelené tóny ve vůni. K optimální zralosti takových vín dochází až po 8 až 10 letech. Chardonnay s teplých klimatických podmínek mívá tropický charakter s vůní manga, smetany, banánu, ananasu, žlutého melounu a někdy medu i karamelu. Taková vína stárnou rychleji a optimum jejich zralosti bývá dosaženo po 3 až 5 letech zrání v láhvi. Při výrobě vína v malých dubových sudech typu barrique vystupuje též aroma podle stupně vypálení vnitřních stěn sudu (toastování). Pro kvalitu vín odrůdy Chardonnay je důležité, aby se vždy zpracovávaly hrozny dobře vyzrálé na suché víno s vyšším obsahem alkoholu. Větší obsah zbytkového cukru chuť vína nepříjemně rozšiřuje.
     
     
    Facebook Pozvánka
    Cenový alarm

    Radi vás budeme informovať o zníženie ceny pod vami zadanú čiastku.

    captcha
    Zobraziť iný kód
    S týmto tovarom kupujú
    Hodnotenie
    Tento tovar zatiaľ nikto nehodnotil. Buďte prvý a napíšte komentár alebo hodnotenie.